Dragi vanzatoare de articole pentru copii…

greu
Cat de greu e sa fii o proaspata mama?
September 22, 2015
primul consult stomatologic
Cum a fost la primul consult stomatologic
September 24, 2015
Arata tot

Dragi vanzatoare de articole pentru copii…

vanzatoare

Zilele trecute am fost cu Rebeca să îi mai cumpăr niște lucruri de care are nevoie pentru sezonul de toamnă. Și, uite așa, s-a mai născut un articol pe blog. Căci interacțiunea cu anumite vânzătoare ale magazinelor pentru copii poate fi, uneori, o adevărată aventură. Iată de ce!

Lasati stereotipurile acasa!

Printre lucrurile pe care le căutam era și o pereche de adidași/teniși. În fiecare magazin în care intram, întrebam dacă au adidași pentru mărimea ei. Cei care aveau mă duceau direct la raftul cu adidași… roz. Eu, ca de obicei, cum fac alergie la prea mult roz, întrebam dacă au și pe alte culori. Și, evident, mi se puneau în față adidași roșii sau mov.

Când ochii mei s-au îndreptat spre cei de culoare albastră, vânzătoarea mi-a atras grijulie atenția: ”Aceia sunt pentru băieței!”. Eu, dată pe spate, zic: ”Scrie pe ei că îi pot încălța doar băieții? Fetele nu au voie să poarte alabastru, ci doar roz?”. Vânzătoarea, oarecum încurcată și privindu-mă ca și cum aș fi nebună că îmi încalc fetița de un an cu adidași albaștri, îmi dă totuși să încerc și ”o pereche pentru băieței”. Ce să vezi? Îi vin de minune! Am mai scris despre ideea asta în articolul ”Fetițele NU fac asta”.

Nu mai dati sfaturi de parenting!

Tu ești transpirată toată încercând să încalți copilul care are chef de joacă și de alergat prin tot magazinul, iar vânzătoarea se trezește să îți spună lucruri de genul: Vai, dar de ce nu îi puneți șosete?, Vai, dar cum să vă placă ăsta? Celălalt e mai frumos! Mie ăsta îmi place! Sunteți sigură că îl vreți pe ăsta? Vai, dar de ce îi prindeți părul așa?

Nu mai lucrati acolo, daca nu va plac copiii!

Serios! De ce v-ați angajat într-un loc în care trebuie să interacționați cu cei mici, dacă nu vă plac copiii? Pentru un părinte cu un copil în dotare la cumpărături este absolut vital să poată primi de la vânzător un zâmbet, răbdare și, mai ales, o interacțiune corectă. E ca și cum ai fi gazda înțepată a unei case în care nu trebuie schimbat nimic. Ghici ce? Copiii nu fac parte din acel decor!

Lasati un pic telefonul!

Intri și tu ca omul în magazin, cu cea mai bună intenție de a cumpăra ceva. Și vrei să discuți cu vânzătoarea, ca să îți arate modele, mărimi etc. Dar, nu! Ea vorbește încontinuu la telefon și se hlizește, discutând ultimele bârfe! O rog să mă ajute și îmi răspunde, în sfârșit, dar tot nu lasă telefonul jos.

Așa că, dragi vânzătoare de articole pentru copii, lăsați părinții să decidă ce e mai bine pentru copilul lor, inclusiv culoarea hainelor alese! Și zâmbiți și voi puțin, că nu a murit nimeni de la un zâmbet! Știu că se poate, că am văzut totuși multe vânzătoare foarte faine în magazinele cu articole pentru copii!

Foto: renahedeman.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.