15 curiozitati despre oamenii stangaci, ca Rebeca

sarcina
De ce iti este cel mai dor in sarcina?
May 26, 2017
sport acasa
Cum si de ce e important sa facem sport acasa cu cei mici?
June 17, 2017
Arata tot

15 curiozitati despre oamenii stangaci, ca Rebeca

În cazul în care nu știați încă, Rebeca este stângace. Nu, nu stângace în acțiuni, în sensul de nesigură, ci efectiv folosește mâna stângă pentru principalele activități, așa cum folosim noi mâna dreaptă mai mult. Văzând-o în fiecare zi cum mănâncă cu stânga, cum pictează cu stânga sau cum se spală pe dinți cu mâna stângă, am zis că trebuie să aflu un pic mai multe despre treaba asta. Nu să o determin să își folosească mâna dreaptă în locul celei stângi, evident, cum se făcea odată, ci doar vreau să înțeleg de ce se întâmplă asta și cum va fi viața ei în calitate de stângace.

Ei bine, cercetătorii nu au putut până acum să găsească o explicație științifică clară asupra motivului pentru care unii oameni se nasc stângaci, iar alții dreptaci. Teoriile sunt extrem de variate, unele susținând că ar fi vorba de factori genetici, altele că responsabil ar fi nivelul ridicat de testoteron. Bine, mai sunt și teoriile alea înspăimântătoare din Evul Mediu, care zic că e vorba de „mâna diavolului” și alte nebunii de astea. Lăsăm cauzele la o parte și trecem la câteva caracteristici importante ale stângacilor, mult mai atractive decât cauzele stângăciei.

Iata ce am aflat:

1. Doar 10% din populația lumii este stângace;
2. Din 1992, pe 13 august se sărbătorește Ziua Internațională a Stângacilor;
3. 4 dintre ultimii 7 președinți SUA au fost stângaci;
4. 1 din 4 astronauți sunt stângaci;
5. 40% dintre jucătorii de tenis sunt stângaci;
6. În Asia sunt cei mai mulți stângaci, iar în Africa cei mai puțini;
7. În unele culturi, este considerat nepoiticos sau chiar interzis prin lege să fii stângaci, iar în Evul Mediu stângăcia se pedepsea cu moartea. În alte culturi, a fi stângaci înseamnă că ești norocos și că atragi asupra ta bogăția.
8. Stângacii se înfurie mai repede decât dreptacii;
9. Stângacii sunt mai înclinați spre activități creative, sportive, artistice, muzicale;
10. Conform psihologilor și cercetătorilor, stângacii sunt mai independenți, mult mai inteligenți, mai adaptabili și mai rezistenți presiunilor sociale;
11. Stângacii sunt mai creativi, mai eficienți și mai rapizi atunci când vine vorba de îndeplinirea sarcinilor;
12. Stângacii tind să câștige mai mult decât dreptacii;
13. Stângacii trăiesc emoțiile mult mai intens;
14. Bărbații stângaci sunt cu 50% mai mulți în lume decât femeile stângace;
15. Stângaci celebri: Leonardo da Vinci, Einstein, Newton, Picasso, Alexandru cel Mare, Iulius Caesar, Napoleon, Michelangelo, Beethoven, Benjamin Franklin, Henry Ford, Barack Obama, Oprah Winfrey, Bill Gates, Regina Mamă, Charles Darwin, Fidel Castro, Paul McCartney, Charlie Chaplin, Lewis Carroll, Mozart, Nietzchie, Mark Twain, Prințul William.

Stângaci sau dreptaci, copiii noștri sunt unici, iar noi trebuie să ne bucurăm de ei așa cum sunt, fără să încercăm să îi schimbăm sau să le trasăm tipare. Pentru că a fi stângaci nu este vreun defect sau vreo rea-voință. A fi stângaci este pur și simplu o caracteristică umană, care poate fi extrem de folositoare, dacă știi să te bucuri de ea.

Foto: blog.ted.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

1 Comment

  1. Foarte interesant articolul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.