Cum va invata Pete Motanul copiii sa fie optimisti

umor copii
Toamna asta se numara… RebePerlele!
September 14, 2017
medic
Cum ii facem pe copii sa nu mai planga la medic?
September 15, 2017
Arata tot

Cum va invata Pete Motanul copiii sa fie optimisti

pete motanul carte

Astăzi este o zi perfectă pentru noi prieteni! De ce? Păi… de ce nu? De fapt, când nu e o zi perfectă pentru prieteni noi, mai ales când e vorba de cărți pentru copii și animale simpatice, așa cum ne place nouă?

Cine e noul prieten? Ei bine, faceți cunoștință cu Pete, personajul principal din cartea pentru copii Pete Motanul și nasturii săi șic. Drăguțul de Pete are o cămașă preferată, care se încheie cu patru nasturi șic, de culori diferite. Și e atât de mândru de cămașa lui cea galbenă și de nasturii săi șic, încât a făcut și un cântecel pentru asta, pe care îl cântă mereu.

Numai că, nu știm cum face, dar Pete pierde pe rând câte un năsturel, până ce rămâne fără niciunul. După fiecare nășturaș pe care îl pierde, povestitorul ne liniștește imediat: „Și a plâns cumva Pete? Doamne ferește, nu! Căci nasturii vin și se duc”. Și uite așa, copiii învață că lucrurile vin și pleacă și că nu trebuie să facem din pierderea lor o tragedie, pentru că altele sunt cu adevărat acele lucruri care contează în viață. Mai mult, după fiecare năsturaș pierdut, copiii învață să numere invers și sunt invitați să cânte, alături de Pete, cântecelul lui despre năsturași. Practic, morala e că lucrurile materiale nu durează o veșnicie, iar când le pierdem putem să adoptăm o atitudine optimistă și să ne cântăm cântecul mai departe! Și știm toți prea bine câtă dramă poate să existe în viața unui copil de câțiva anișori!

Nouă ne-a plăcut foarte mult cartea asta, tocmai pentru că e veselă și optimistă și pentru că are acea combinație perfectă între text, ilustrații, poveste și morală. Iar Rebeca tot timpul își amintește de Pete Motanul atunci când vine vorba de nasturi, oricare ar fi ei și ai oricui ar fi.

Eu sunt sigură că și copiii voștri vor fi încântați de întâlnirea cu Pete Motanul, o carte de o calitate foarte bună, extrem de atractivă, cu ilustrații de James Dean și text de Eric Litwin. O găsiți la reducere în colecția Nemi, divizia de carte pentru copii de la Editura Nemira!

Foto: atlantamagazine.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.