”Nu am stiut ca sunt insarcinata!”

Lista blogurilor de parenting din Romania
July 13, 2015
Puterea relatiilor in secolul perfectionalismului
July 27, 2015
Arata tot

”Nu am stiut ca sunt insarcinata!”

Mor și îmi vine să mă rostogolesc când aud cuvintele astea rostite de o femeie. Tot văd cazuri de femei care nasc și… nu știau că sunt însărcinate. Scuzați-mi suspiciunea și indignarea! Știu că sunt și sarcini mai ușoare și că unele femei sunt mai norocoase în acest sens, dar… totuși! Nu știi că ai făcut sex și că ai putea fi însărcinată? Nu ai simțit nici o schimbare în corpul tău timp de nouă luni? Nu a mișcat ăla micu și ți-a dat cu picioarele în burtă? Nu ți s-au umflat sânii și nu ai avut burtă absolut deloc?

Eu îmi aduc aminte cum a fost la mine și cum m-am transformat, simțind puternic fiecare schimbare. Și nu e doar cazul meu. E în natura firii să te faci cât casa când ești însărcinată, să ai simptome și să simți copilul ăla în tine. Așadar, cum poți spune că nu ai știut timp de nouă luni că ai avut o ființă în tine?

Ai putea spune că sunt invidioasă că totul a fost atât de ușor pentru tine și că noi ne-am chinuit timp de nouă luni. Crede-mă că NU! Nu aș putea niciodată să admir sau să fiu invidioasă pe o femeie care nu își cunoaște corpul. Pentru că sunt atât de multe femei în lumea asta care își doresc cu disperare să rămână însărcinate și să simtă acea minune din burtă, iar altele fac sex și poc!, peste nouă luni scot plodul fără nici măcar să fi știut că au fost însărcinate.

Deci, nu știu cum se poate! Eu una nu îmi pot explica, oricât de mult aș încerca! Te duci ca femeia la baie și, când colo, ce să vezi, hopa copilul despre care tu habar n-aveai! Și nu vorbim aici de așa-zisele ”minuni medicale”, ci mai degrabă de ignoranța și de lipsa unor informații de bază, informații pe care ar trebui să le știe orice femeie, de mic copil. Și iată încă un motiv pentru care sunt pro educație sexuală în școli!

Foto: youtube.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

3 Comments

  1. Cami says:

    Bai Andreea… sa stii ca sunt :)) Avem noi o matusa care a fost asigurata de medic ca are 0 sanse sa devina mama. Ea mai grasuna, nu s-a vazut nici o umflatura, NIMIC. Ciclu nu prea avea nici inainte de acest moment, deci nu i-a simtit lipsa. Si uite-asa a ajuns la spital intr-o zi, cu salvarea, PUR CONVINSA ca are cancer si urmeaza sa moara. Cand colo… hop verisorul (om real, familia noastra) :))

    Mai socat decat ea a fost sotul ei, caruia un cumnat i-a zis la serviciu “vezi ca ai un baiat”. S-a si suparat omul gen “nu ti-e rusine sa glumesti cu asa subiect?? Stii ca ne dorim copii si stii ca nu sunt sanse! Chiar pic de compasiune nu ai pentru noi??” Dar omul nu avea :)) Doar o veste incredibil de mare…

  2. Cami says:

    Legat e pro-educatie in scoli (cu care sunt si eu foarte de-acord!!!), mi-a povestit soacra-mea – asistenta medicala o viata intreaga – ca a avut doi soti de la o tara langa Suceava care au venit dupa 1 an de la nunta extrem de dezamagiti ca nu reusesc sa faca copii. La control… doamna era domnisoara (virgina) :)) Explicatia? Faceau doar sex anal, fara sa constate ca prin zona mai erau si alte gaurici :)))))))

  3. Vai, vai, vai! În ambele cazuri! Dar, parcă, al doilea caz e și mai șocant! E și de râs, dar, până la urmă, dacă stăm și ne gândim, e al naibii de trist…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.