Muzica si bebelusul din burtica

Ce sporturi sunt recomandate in timpul sarcinii?
November 22, 2013
Chiar vorbesc la plural?
November 24, 2013
Arata tot

Muzica si bebelusul din burtica

Auzisem de multa vreme ideea cum ca bebelusii din burtica ar fi stimulati de muzica ascultata de mamica si ca ei ar deveni mult mai inteligenti daca asculta muzica clasica, cu precadere Mozart.

Evident, de cand sunt insarcinata „am sapat” in aceasta directie cu scopul sa aflu adevarul despre muzica si bebelus. Am auzit si am citit tot felul de variante, insa, bineinteles, am selectat informatia si am ales raspunsurile la intrebarile mele pe baza argumentelor, a studiilor si a ceea ce se potriveste mai bine.

Asa cum era de asteptat, nu exista nici un studiu clar si concludent conform caruia muzica lui Mozart face bebelusii mai inteligenti. Sunt speculatii, bazate pe cazuri singulare sau pe un esantion mult prea mic ca sa devina ceva real si general. Si asa a devenit mit.

Mai mult, starea bebelusului este data in principal de starea mamei, iar daca ea nu se simte bine cu un anumit gen de muzica, nici bebelusului nu ii va placea si se va simti iritat de aceste sunete.

Fie ca iti pui boxele pe burtica pentru o experienta unica, fie ca asculti muzica tare, asculta ceva ce iti face placere si care iti transmite o stare de bine. Pentru ca daca tu esti fericita, si bebelusul tau e fericit!

Foto: massageprofessionals.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.