Micul Print si lectiile de viata

scaun masa bebe
Scaun masa bebe: tot ce trebuie sa stii
January 25, 2016
pompa de san dubla
Pompa de san dubla si timp pentru tine
January 29, 2016
Arata tot

Micul Print si lectiile de viata

micul print

Azi am recitit Micul Prinț. O carte încadrată la ”Literatură universală pentru copii”, însă, considerată de majoritatea oamenilor o lectură utilă oricărui adult. Adevărul e că atunci când citești Micul Prinț în calitate de copil, vezi totul ca pe o aventură a unui băiețel. Însă, când citești cartea adult fiind, vezi viața altfel și începi să îți dai seama de lucrurile care contează cu adevărat.

Cartea începe cu povestirea lui Saint-Exupery de pe vremea când avea șase ani. Atunci desenase un șarpe boa care a mâncat un elefant. Însă, adulții din jurul lui nu vedeau în desen ce trebuia, ci vedeau o pălărie. Când a încercat să deseneze mai explicit ceea ce voia să transmită, adulții i-au spus să termine cu prostiile și să se concentreze mai bine pe materiile de la școală. Și, uite așa, spiritul creativ și pasiunea pentru desen au fost tăiate din rădăcini. Adulții au prostul obicei de a tăia aripile copiilor, nu?

Ajuns adult și aflat într-o expediție în deșert, autorul îl întâlnește pe Micul Prinț, un băiețel tare simpatic, venit de pe o altă planetă, care îi oferă mai multe lecții de viață decât ar fi putut primi vreodată.

Micul Prinț îi povestește lui Antoine o sumedenie de întâmplări prin care a trecut în ultima vreme, aducând în discuție personaje și făpturi din cele mai diferite. Nu vă voi povesti firul exact al acțiunii și, mai ales, sensurile întâmplărilor din carte, pentru că aș strica altfel bucuria lecturării unei cărți de suflet. Micul Prinț este o carte care te va face să te bucuri, să te întristezi, să îți fie dor, să apreciezi lucrurile simple din viață și să vezi viața în sine cu alți ochi.

Cred că vei găsi înțelesuri diferite în funcție de momentul în care vei citi cartea și de experiențele pe care le-ai trăit până atunci, tocmai de aceea e greu de spus cu ce o vei asocia. Indiferent la ce vei rămâne, trebuie să știi că Micul Prinț este acea carte pe care trebuie să o recitești din când în când, pentru a-ți aduce aminte ce înseamnă prietenia, valorile, viața.

Și nu uita nicicând să privești zâmbitor la stele și să asculți clinchetul clopoțeilor!

Poți cumpăra cartea de aici!

Foto: miculprintong.ro

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *