Uneori, rolurile de parinte si copil sunt inversate… de nevoie

excursie
Ce face copilul tau in excursie?
December 14, 2017
copil bun
15 semne ca am un copil bun
December 18, 2017
Arata tot

Uneori, rolurile de parinte si copil sunt inversate… de nevoie

Faceți cunoștință cu Francesca! Are 17 ani, tocmai s-a mutat la o școală nouă plină cu băieți și încearcă să se adapteze situației. Are un frate mai mic pe care îl iubește foarte multe, un tată iubitor care le spune încontinuu că totul va fi bine și o mamă care o presează în fiecare zi să fie mai motivată, mai bună, mai puternică. E obișnuită să fie trezită în fiecare dimineață de melodiile motivaționale puse de mama ei și de mesajele inspiraționale pe care aceasta i le lipește pe oglinda din baie. Însă, într-o dimineață, nu mai aude nimic. Mama ei, femeia activă și de succes care îi ținea pe toți în priză, stă acum tristă și fără chef în pat, la o oră la care altădată era de mult trează.

Și uite așa v-am plasat în acțiunea romanului scris de Melina Marchetta, Salvând-o pe Francesca. Este o carte care aduce la lumină toate trăirile unei fete de 17 ani, de la relația cu familia sa și cu mama ei în mod special, până la viața socială de adolescentă și iubirile de la acea vârstă. Francesca încearcă să înțeleagă tot ce i se petrece și să treacă mai ușor peste toate aceste schimbări bruște și extrem de derutante din viața sa. De la fetița mereu cicălită de mama ei, Francesca trebuie să devină fata care are grijă de mama sa și de toată casa. De la adolescenta pusă pe distracție cu gașca de fete superficiale de la fostul liceu, Francesca trebuie să se adapteze la noii prieteni, mai simpli, dar mai autentici. De la puștoaica indiferentă, Francesca trebuie să înțeleagă cum stă treaba cu băieții și, mai ales, cu cel care trăiește o frumoasă dragoste împărtășită.

Salvând-o pe Francesca este un roman care vă ține cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină, cu emoție, umor și povești de viață. Când îl veți termina, veți mai vrea să citiți, să mai trăiți din experiențele pe care le simt intens personajele create atât de bine de către Melina Marchetta. Și dacă tot veni vorba de autoare, trebuie să vă spun câteva cuvinte și despre ea. Născută în 1965, în Australia, Melina Marchetta este în prezent profesor și scriitor. A primit premiul pentru Cartea Anului, premiul pentru cea mai bună carte destinată adulților tineri și numeroase premii pentru scenariul scris pe baza uneia dintre cărțile sale.

Dacă vreți să o cunoașteți mai bine pe Francesca și să aflați cum își găsește salvarea o fată de 17 ani, să știți că găsiți cartea la reducere pe site-ul Editurii Storia Books, în colecția Young Adult!

Foto: storiabooks.ro

 

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *