Cate ceva despre procesul de hranire cu biberonul

Vrei cartile lui Alfie Kohn?
March 29, 2016
colici
Mult-temutii colici
March 29, 2016
Arata tot

Cate ceva despre procesul de hranire cu biberonul

Despre pompe pentru sân am tot scris pe blog de-a lungul timpului, deși nu mai alăptez de foarte multă vreme. Dar scriu în continuare despre acest subiect, deoarece am multe prietene care încă alăptează și, mai ales, pentru că pe zi ce trece tot apar produse noi și de calitate, care ajută enorm mamele în acest proces de alăptare.

V-am povestit de mai multe ori dificultățile prin care am trecut eu în procesul de alăptare și perioada dificilă de după naștere, așa că nu voi mai insista pe acest subiect. Astăzi, însă, vreau să vorbesc despre un alt subiect controversat. Mă întreb oare ce subiect nu e de fapt controversat în parenting? Ei bine, azi vreau să vorbim despre procesul de hrănire cu biberonul.

Am cunoscut părinți care nici nu vor să audă de biberoane în hrănirea bebelușilor, pentru că nu concep ca bebelușul lor să mănânce altfel decât de la sân, iar când începe diversificarea trece direct la cană și linguriță. Mai mult, am auzit tot felul de mituri legate de biberoane: că sunt toxice, că provoacă faimoșii colici, că sunt greu de curățat și igienizat. Aș îndrăzni chiar să le dau dreptate acestor părinți, cu mențiunea că aceste lucruri sunt valabile doar în cazul acelor biberoane foarte ieftine de pe piață, care nu sunt create ca să îndeplinească cu adevărat nevoile bebelușilor.

Acum lucrurile nu mai stau deloc ca înainte. Biberoanele nu mai sunt niște sticle botocănoase, urât mirositoare, greu de curățat, care nu au nimic din spiritul matern și grija pentru bebeluș. Din contră! Acum, chiar există produse de o calitate înaltă, create cu grijă, pe baza unor studii și teste îndelungate, menite să înlocuiască perfect sânul mamei (pe cât poate fi înlocuit) și, mai ales, să ajute mamele ocupate și tații. Există biberoane cu supape anti-colici, cu tetine în formă de sân pentru atașare naturală, cu gât larg pentru umplere și curățare ușoară, care nu lasă scurgeri și care nu provoacă afecțiuni medicale.

Așa cum am mai spus de fiecare dată și în celelalte articole: informați-vă și cumpărați biberoane noi, de calitate, pliate pe vârsta și pe modul de hrănire al copilului vostru! Rebeca mănâncă de mult singură hrană solidă și bea lapte din cană ziua. Însă, seara, înainte de culcare, alintul ei este un biberon cu lapte călduț. Știu că nu va mai dura mult până ce va ieși și acesta din obiceiurile ei, însă, momentan, atât timp cât am încredere că bea dintr-un biberon de calitate, știu că este fericită să se mai alinte puțin ”ca o bebelină”, așa cum spune ea.

Foto: occasionlife.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.