De cate biberoane si tetine are nevoie un copil?

Activitati cu hartie pentru copii
January 8, 2017
Sa radem cu Rebeca! RebePerle – partea a patra
January 15, 2017
Arata tot

De cate biberoane si tetine are nevoie un copil?

biberoane tetine

Eram zilele trecute în supermarket. De obicei trec pe la absolut toate raioanele, chiar dacă am o listă de acasă cu ce trebuie să cumpăr. Și am ajuns la raionul pentru bebeluși, cu scutece, biberoane și tetine, cosmetice pentru copii și toate cele necesare copiilor și părinților, deopotrivă. La raion, în fața zecilor de biberoane și tetine, am găsit un bărbat total dezorientat. Se uita, pur și simplu copleșit, la toate acele opțiuni neștiind ce să aleagă.

Mi-am adus pe loc aminte de o altă cunoștință de-a noastră, tot un brbat, care, atunci când a născut soția lui, s-a dus în supermarket și a cumpărat câte un model din fiecare tip de biberoane. Pe atunci nu o aveam pe Rebeca și l-am întrebat de ce are nevoie de așa de multe. Total dezorientat și pus pe glume, mi-a spus că presupune că și ,,ăla micu`” va bea mai multe tipuri de lichide, așa cum face și taică-su, așa că va avea nevoie de recipiente diferite: unul pentru apă, unul pentru lapte, unul pentru ceai, unul pentru suc etc. Apoi a recunoscut că efectiv nu a știut ce să aleagă și a luat din fiecare câte unul.

Când am rămas însărcinată, m-a luat și pe mine valul. Eram copleșită de toate informațiile, de toate noutățile, de toate modelele de produse pentru copii. Am luat imediat locul acelui bărbat care stătea confuz în fața raftului cu biberoane și tetine. Am cumpărat și eu, la rândul meu, mult prea multe lucruri, care nu mi-au trebuit. Fie din necunoaștere, fie din entuziasmul prea mare de a aduce pe lume în sfârșit un copil.

Dacă aș lua-o de la capăt acum, cu un al doilea copil, probabil că aș face lucrurile altfel. În primul rând, mult mai degajat și cu un bagaj mai mare de cunoștințe. Apoi, aș alege varianta ,,mai puțin și mai bun”, mergând mai degrabă pe calitatea unui brand puternic, cum e acesta, decât pe multe produse cumpărate la grămadă din supermarket.

Țin minte că am dat foarte multe obiecte cumpărate în perioada sarcinii, pentru că mie și Rebecăi nu ni s-au potrivit. De asemenea, țin minte că, atunci când Rebeca nu a mai folosit biberonul, am aruncat o sacoșă întreagă de biberoane și tetine. De aceea, recomandarea mea pentru femeile care rămân însărcinate și trec prin acea doză de entuziasm de a cumpăra cât mai multe lucruri este să se abțină. Cheltuiala e mult prea mare și, de multe ori, e fără rost. Mai degrabă mergi, de exemplu, pe două-trei biberoane de calitate cărora să le schimbi tetina în funcție de vârsta și de nevoile copilului.

La voi cum a fost cu biberoanele? Câte ați avut sau încă aveți?

Foto: philips.ro

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

3 Comments

  1. Ioana Roman says:

    Cred ca cei mai multi bebelusi nu au nevoie de tetine, ci de sanul si bratele calde ale mamei.

  2. Georgeta says:

    Trebuia sa citesc asta inainte sa iau si eu o sacosa de biberoane…pana la urma tot de marca am luat si mai folositoare :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.