Cei de la Bethany ne-au invitat pe blogul lor. Iata ce a iesit!

Cand crezi ca barbatia vine din cat de tari iti sunt cuvintele
March 8, 2017
reconnect
ReConnect de la Vodafone readuce mamele la serviciu
March 10, 2017
Arata tot

Cei de la Bethany ne-au invitat pe blogul lor. Iata ce a iesit!

bethany

Pe cei de la Bethany îi cunosc de mai bine de zece ani și știu ce proiecte faine fac pentru comunitate. Tocmai de aceea am acceptat cu mare drag propunerea lor de a scrie un articol pe blogul Bethany, ca parte din campania „Luna inimii”. Este vorba de o inițiativă prin care să înțelegem ce înseamnă de fapt concepte ca „dragoste”, „sănătate” sau „succes”.
Și pentru că Bethany oferă tinerilor consiliere psihologică pe probleme de depresie, anxietate și alte afecțiuni psihice asemănătoare, am scris un articol în care vorbesc despre lipsa de încredere și depresia cu care m-am confruntat eu, făcând legătura totodată cu principiile pe care i le transmit Rebecăi de mică. Am pus accent pe dragoste, pe sprijin, pe încredere, pe respect, pe încurajare, pe exprimarea liberă și sinceră a sentimentelor.

În România, conform celor spuse de Bethany, 20% dintre copii și tineri suferă de o afecțiune psihică, 3,5,% au fost diagnosticați cu depresie clinică și 13%, cu tulburări de anxietate (fobie, atacuri de panică, anxietate socială etc.). Pentru că afecțiunile psihice nu dor, mulți tineri rămân în continuare„invizibili” pentru specialiști, ceea ce poate conduce în viitor la afecțiuni psihice mai grave. Din anul 2009, cei de la Bethany au început să acorde servicii de consiliere psihologică și socială tinerilor aflați în situații emoționale dificile, iar din 2015 au dezvoltat acest program prin înființarea Centrului de consiliere pentru tineri cu afecțiuni cronice, adicții și tulburări de comportament, unde le oferă consiliere psihologică gratuită.

Articolul scris de mine pentru blogul Bethany poate fi citit aici. Însă, înainte de asta, vă las să urmăriți mai jos povestea lui Lucian, unul dintre tinerii beneficiari ai programului.

Foto: guestposttracker.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.