Tu ce asteptari ai de la copilul tau?

reconnect
ReConnect de la Vodafone readuce mamele la serviciu
March 10, 2017
Cand e timpul ca o mama sa faca, din nou, ceva DOAR pentru ea
March 14, 2017
Arata tot
așteptări

Am eu o vorbă care îmi place foarte mult și pe care o aplic în fiecare zi: „Lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum te aștepți să fie. Uneori, ele sunt chiar mai bune!”. Îmi place teribil vorba asta, pentru că exprimă esența relației interumane: fiecare om își setează anumite așteptări în raport cu ceilalți. Te aștepți ca celălalt să fie așa cum îți imaginezi tu, iar, când nu e (și e normal să nu fie), apar sentimente de dezamăgire, de neînțelegere, de frustrare, de nervi. Însă, dacă le-ai acorda celorlalți o șansă și ai vedea ce lucruri minunate ai putea descoperi, dacă ai înțelege și ai accepta diferențele, alegerile personale și viziunile fiecăruia, viața ar fi mult mai frumoasă, iar relațiile interumane ar fi mult mai sănătoase.

Același principiu se aplică și în cazul relației dintre părinți și copii. Dacă părinții nu ar avea așteptări nerealiste de la copii și ar sta un pic să le asculte nevoile, relația lor ar fi una mult mai plăcută. Dacă părinții și-ar înțelege și și-ar respecta cu adevărat copiii, atunci relația lor ar fi una bazată pe încredere, pe calm, pe înțelegere, pe comunicare empatică, pe blândețe, pe conectare, pe punerea în valoare a inteligenței emoționale și a dragostei necondiționate.

Așteptările realiste de la propriul copil, încurajarea lui de a avea încredere în sine și de a-și exprima propriile emoții sunt extrem de importante pentru armonia în familie. Totodată, sunt lucruri esențiale care îl ajută pe copil să devină un adult responsabil, împlinit, sigur pe el și fericit. Pentru că fericirea copilului nostru, de la perioada copilăriei până la vârsta în care devine adult, depinde de împlinirea propriilor așteptări, nu de bifarea așteptărilor pe care noi le avem de la ei.

Pentru că eu cred foarte mult în cele de mai sus și pentru că susțin enorm ideea de a crește un copil sănătos emoțional, voi fi prezentă pe 13 mai la conferințele Totul despre Mame, acolo unde dr. Laura Markham va susține un super-eveniment de parenting. Pentru cei care încă nu știu cine este Laura Markham, vă fac o prezentare foarte pe scurt: doctor în psihologie clinică, fondatorul AHA Parenting și unul dintre cei mai faimoși specialiști americani în parenting. Eu i-am citit cartea „Părinți liniștiți, copii fericiți” când era Rebeca bebeluș și m-am declarat unul dintre fanii săi, precum și unul dintre adepții metodelor prezentate de ea. Practic aceste metode cu Rebeca încă de atunci și lucrurile funcționează minunat!

dr. Laura Markham

Pe 13 mai 2017, dr. Laura Markham revine în România, pentru a susține două conferințe pe care e musai să nu le pierzi: „Cum să devii părintele blând de care are nevoie copilul tău” și „Cum să crești un copil inteligent emoțional”. Partea cea mai tare este că toți cei prezenți vor avea acces la sfatul avizat al specialistului american, care va da răspunsuri personalizate pe cazuri și solicitări concrete.

Prima conferință, „Cum să devii un părinte blând”, va acoperi următoarele teme: cele trei principii pentru un parenting pozitiv, ce așteptări ai de la copiii tăi, cum să îți convingi partenerul să devină un părinte blând, cum să treci de la pedepse la comunicare, cum să ai grijă de propriile emoții.

A doua conferință, „Cum să crești un copil inteligent emoțional”, va aduce în discuție subiecte ca: de ce inteligența emoțională e mai importanță decât IQ-ul, cum să îi oferi copilului tău uneltele necesare pentru a deveni un adult inteligent emoțional, cum să îi ajuți pe copii să își controleze comportamentul, cum să îi înveți pe copii să coopereze fără să țipi, să ameninți, să pedepsești, de ce este important să îți înveți copilul ce înseamnă emoțiile sănătoase.

Cercetările au arătat că acei copii crescuţi într-o manieră convenţionalăşi autoritară au un coeficient de inteligenţă mai scăzut şi sunt şi mai puţin inteligenţi emoţional. Totodată, ei au şanse mai mari să aibă probleme de autoreglare a emoţiilor negative şi să se confrunte cu diferite forme de dependeţe (alcool, mâncare, internet). Copiii care, prin stabilirea unor limite empatice, sunt crescuţi să fie inteligenţi emoţional, vor fi mai fericiţi şi vor avea mai mult succes atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală”, a declarat dr. Laura Markham.

O altă veste bună despre acest eveniment este că am reduceri de grup pentru cei care vor să meargă la conferințele semnate dr. Laura Markham, de pe 13 mai. Așa că, dacă vrei și tu să mergi alături de mine și de alți părinți interesați de fericirea copilului lor, citește mai multe informații despre conferințe, apoi lasă-mi un comentariu sau un mesaj pentru a face lista. Dacă sunteți 10, vă ofer 10% reducere de fiecare, iar dacă sunteți 15, vă ofer 15% reducere fiecăruia de pe listă, ca mulțumire că ați aflat și că v-ați înscris de pe blogul meu.

Revin și cu alte suprize! Până atunci, dau start la înscrieri și ne vedem pe 13 mai!

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

2 Comments

  1. […] colegă Andreea Ignat îmi atrage atenția că revina Laura Markham în România. Probabil i-o fi plăcut data trecută, ce să zic […]

  2. Coman Andreea says:

    Sa facă ceea ce ii place și o face fericita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.