Alaptarea dupa Jack Newman

De ce tot te freci pe burta?
May 28, 2014
Primul articol dupa nastere
June 9, 2014
Arata tot

Alaptarea dupa Jack Newman

jack-newmanAm cumparat aceasta carte cu asteptari foarte mari. Vazusem multe mamici care au participat la Bucuresti la conferinta tinuta de Jack Newman despre alaptare si care au fost foarte multumite de informatiile primite acolo. Eu, avand foarte putin pana ce nasc, nu m-am incumetat sa merg pana la Bucuresti la conferinta, asa ca am decis sa cumpar cartea.

Sincer, nu e chiar ce ma asteptam sa fie. Probabil am aceasta teama de alaptat, care devine din ce in ce mai mare pe masura ce se apropie momentul nasterii, motiv pentru care informatiile din carte nu au fost pe masura asteptarilor mele. Cand am primit-o si am vazut cat de mare e (aproape 300 de pagini in format mare) am zis ca sigur ma voi dumiri cu multe dupa ce o voi citi.

Cand am deschis-o am avut prima dezamagire: fotografii alb-negru. La o carte de 80 lei cu tot cu transport parca ai alte asteptari. Apoi am inceput sa citesc. In primul rand, se repeta foarte mult. Citeam pagini dupa pagini si parca citeam acelasi lucru, asteptand momentul ala cand voi primi o informatie pretioasa. In al doilea rand, nu e o carte pentru mine. Si nu judec mamele care il idolatrizeaza pe Jack Newman, dar cred ca fiecare mama alege ce e mai bine pentru ea si copilul sau. Mie, de exemplu, sfaturile lui mi se par un pic exagerate. Cel putin pentru mine. Voi folosi in schimb resursele din carte: filmuletele despre alaptarea corecta.

Nu va zic nici sa o luati, nici sa nu o luati. Pentru ca fiecare femeie stie ce e mai bine pentru ea. Eu doar mi-am zis parerea despre aceasta carte, de la care asteptam altceva.

Foto: www.monallaitement.fr

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.