Activitati cu hartie pentru copii

strain in casnicie
Cand esti strain in casnicie…
January 2, 2017
biberoane tetine
De cate biberoane si tetine are nevoie un copil?
January 10, 2017
Arata tot

Activitati cu hartie pentru copii

Tocmai am fost anunțați că luni și marți copiii nu vor merge la grădiniță, din cauza vremii. Și cum frigul năprasnic, dar mai ales vântul, ne forțează să stăm în casă, căutăm idei de activități. Nu că Rebeca nu ar avea destule idei creative și nu și-ar găsi tot timpul ceva de făcut… Dar ne place să îi punem la dispoziție din când în când anumite activități educative ca să prevenim, de exemplu… distrugerea casei. Așa că, ne-am înarmat cu un top de hârtie format A4 pentru copiator, foarfecă, lipici, acuarele și tot felul de accesorii care să ne țină uniți în jurul mesei de lucru.

Evident, pe lângă doza noastră de creativitate și de imaginație, am pus la bătaie resursele nelimitate ale bunului meu prieten Pinterest, ținând cont de cel mai important lucru din ecuație – dorințele Rebecăi. Pentru că, deh, trebuie să o las să experimenteze și să își pună în aplicare imaginația bogată.

Tot timpul când suntem la masa de lucru creativ o las să facă ce vrea. Nu îi spun niciodată că nu se taie așa sau că ar trebui să folosească o anumită culoare. Pentru că știu foarte bine că nu există ,,Așa trebuie să faci” atunci când vrei să crești un copil creativ și independent.

Am mai postat pe Facebook fotografii cu Rebeca ținând o foarfecă în mână, în timp ce tăia hârtii, și cineva m-a întrebat de unde am luat acea foarfecă specială pentru copii. Nu am nici o foarfecă specială pentru copii. E o foarfecă normală de hârtie, care pur și simplu nu e ascuțită la vârfuri și care e destul de ușoară. Am încredere în dibăcia Rebecăi, mai ales că știu că e foarte precaută când vine vorba de siguranța ei. Rebeca adoră pur și simplu să taie hârtiile cu foarfeca, lucru care mi se pare și mie extrem de relaxant și de terapeutic. Poate și de asta e una dintre activitățile noastre preferate pe care le facem împreună.

Rebeca taie, decupează, scrie, colorează, lipește. Masa noastră de lucru arată, ce-i drept, ca un adevărat câmp de război, dar știm că rezultatele merită toate eforturile. Ca să nu mai zic de liniștea care se așterne în casă în acele momente de creație. I-aș da topuri și topuri de hârtie A4 ca să le taie!

Ultima dată am făcut o pisică, o floare, un om de zăpadă și o pasăre. Data aceasta vrem să facem niște decorațiuni, o coroană pentru curajoasa prințesă Rebeca, niște bărcuțe pentru piratul Rebeca, o cravată pentru tati, niște rochii pentru mami și câteva buchete de flori pentru buni. Și neapărat fețe de oameni care să arate diferite stări și emoții, pentru a le înțelege mai ușor. Poate facem și niște felicitări colorate pentru prieteni și imprimăm imaginea Rebecăi pe o hârtie foto. Idei avem din plin, la fel și timp, pentru că se pare că Doamna Iarnă s-a acomodat cam bine pe la noi.

Vă las mai jos câteva idei de activități pentru copii care implică hârtia, poate aveți nevoie și voi să petreceți ceva timp la masa de lucru!

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericita, mereu cu zambetul in dotare. Sunt mama Rebecai, o fetita zambareata, nascuta fix pe 1 iunie.

1 Comment

  1. Incerc pe aceasta cale sa le raspund eu celor care te-au intrebat unde ai gasit foarfeca pentru copii.
    https://www.ram-didactic.ro/arte-vizuale-si-abilitati/foarfeca-cu-varf-rotund-pentru-dreptaci
    Pana la urma nu este un foarfece special pentru copii dar este mai potrivit datorita varfului rotunjit si manerului ergonomic.

    http://www.ram-didactic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.